Ушни инфекции

Ушните инфекции са най-често срещани при бебета и малки деца. Обикновено са разделени на такива, които се срещат в ушния канал (външен отит) и такива, които възникват в малкото пространство зад тъпанчето (средното ухо). Пространството на средното ухо се изпълва със течност (слуз) често по време на изстинка. Децата с „лепкаво“ ухо, които събират слуз зад тъпанчето са често предразположени към ушни инфекции. Но често те могат да се появят изнeвиделица без други видими причини. А хроничните инфекции са по-опасни от острите, тъй като са продължителни и често повтарящи се и могат да доведат до трайно увреждане на ухото. При хроничното възпаление на ушите често се стига до хирургична намеса, при която се поставя парацентезна тръба, от която да изтича насъбралата се гной. Най-често симптомите са болки в ушите, температура, отслабен слух, общо неразположение.

Как помага солната терапия?

Нашата мисия е да помогнем на децата като се съсредоточим върху източника на проблема, а не върху подтискане на симптомите, което обикновено лекарствата правят. Солта е прост, ефективен и безболезнен метод за профилактика и лечение на УНГ инфекции. Тя убива бактериите, има противовъзпалителен ефект и много бързо освобождава организма от натрупалата се слуз/гной.

Колко често трябва да ни посетите?

За дългосрочни резултати се препоръчват 2 курса на лечение, като един курс се състои между 10-30 посещения, в зависимост от заболяването. При повечето деца след 2 курса на лечение симптомите изчезват или значително намалят. Ефикасността на лечението се оценя на 75-98%.

ЗАПАЗИ ЧАС БЪРЗО И ЛЕСНО СЕГА!