Екземи и атопичен дерматит

90% от кожните заболявания се диагностицират като екземи или атопичен дерматит и засягат 1 от всеки 5 деца. Обикновено за пръв път се появяват преди детето да навърши 2 години и повече от половината деца ги израстват до тинейджърската си възраст, но понякога тези проблеми продължават цял живот. При 80% от случаите, освен кожни проблеми, болните или техни роднини страдат от астма и/или алергичен ринит. Склонността към тези заболявания се нарича атопия.

Да имаш екзема означава, че защитата на кожата не функционира правилно, което води до прекомерното й изсушаване и дори появата на рани. Кожата става податлива на инфекции и алергиите лесно могат да проникнат и да усложнят състоянието й. В леките форми на екзема и атопичен дерматит кожата е зачервена, суха, груба и сърбяща. В по-тежките случаи тя се лющи, разранява се и кърви. Атопичната екзема е генетично заложена и може да се отключи при наличието на определени външни фактори. Атопичният дерматит не може да бъде излекуван, но може да бъде контролиран с правилното лечение.

Как помага солната терапия?

Нашите солни терапии помагат за намаляне нивото на IgE ,което често е високо при хора с алергии. Това означава, че имунната система става по-малко чувствителна и се опитва сама да се справи с проблема. От друга страна намалява възпалението и подобрява циркулацията на повърхността на кожата. Солните терапии са клинично доказани, естествени, безопасни и полезни за всички възрастови групи.

Колко често трябва да ни посетите?

Препоръчително е да се направят 2 курса на лечение, като единият курс се състои от 15-20 сесии. Посещенията трябва да бъдат чести: 3-4 на седмица. Ефикасността на лечението се оценя на 75-98%.

ЗАПАЗИ ЧАС БЪРЗО И ЛЕСНО СЕГА!