Бронхит

Бронхит е възпаление на бронхите на белите дробове, като в зависимост от продължителността и начина на протичане, има два основни вида бронхит – остър и хроничен.
Това заболяване е зачестило през последните години, като най-често причините за него са комплексни - вируси, алергии, намален имунитет. Други причинители са тютюневите изделия и замърсяванията на околната среда.

Симптоми – хрема, температура, суха кашлица в началото, а след това се появява слузесто-гнойна секреция, която задръства бронхите. Кашлицата, предизвикана от бронхит се проявява по всяко време на денонощието.Обикновено е суха и на продължителни серии. Често продължава седмици и месеци, рядко се повлиява от антибиотици. В повечето случаи лекарите я контролират с отхрачващи, противоалергични и други медикаменти. Когато дишането е придружено със звук, наподобяващ свистене, най-вероятно става въпрос за спастичен бронхит. Причината за появата му е алергия и педиатърът трябва да предприеме мерки за лечение и профилактика на астма.

Едно от най–тежките заболявания е бронхопневмонията. При нея кашлицата е дълбока,влажна и е през цялото време на денонощието.Винаги е придружена от други симптоми – тежко общо състояние, бледост, температура ,нарушено дишане, повръщане и др. Лечението винаги е сериозно – антибиотици, отхрачващи медикаменти и др.

Ларингит

Ларингитът е често срещано заболяване при децата. Симптомите са дрезгава, често на серии суха кашлица, гласът е променен и дишането е силно затруднено и звучно. Децата често се събуждат през нощта със силно затруднено дишане, неспокойствие и честа неприятна кашлица. Традиционното лечение включва антихистамини, кортикостероиди, антибиотици и други медикаменти. Има и изключително успешни хомеопатични медикаменти за заболяването,които имат ефект както за преодоляване на острото заболяване, така и за профилактиката му.

Бронхиолит

Бронхиолитът най-често засяга кърмачета и малки деца, тъй като е заболяване на малките дихателни пътища, причинено от инфекция. Дихателните пътища се възпаляват и подуват, пълнят се със слуз и затрудняват дишането. Това се случва обикновено до 2–рата годинка на детето, като най-често се случва между 3 -6 месец. Въпреки, че често минава леко, някои бебета са изложени на риск от усложнение на заболяването, което води до хоспитализация. Първите симптоми на бронхиолит са подобни на настинка – запушен или течащ нос, придружен с лека кашлица. Симптомите се влошават до 3 дни след това пак настъпва подобрение. През това време може да се появат: дрезгава и упорита суха кашлица, бързо или шумно дишане, кратки паузи в дишането, липса на апетит, повръщане след хранене, раздразнителност

Как помага солната терапия?

Солните терапии, които ви предлагаме ние ще ви помогнат по-бързо да преодолеете болестта като изчистите дробовете си от натрупаната слуз и подобрите функцията на белите дробове, ще намали възпалението и ще убие бактериите. Частиците сол действат като анти-бактериални агенти, разтварящи бактериите и замърсителите, попаднали в дихателните пътища от въздуха. Вече обезвредени, те се изкашлят от пациента или се освобождават по време на метаболитните процеси, чрез кръвния поток. Лечението значително намалява възпалението в белите дробове, намалява натрупването на слуз, подобрява белодробната функция и отваря дихателните пътища.

Колко често трябва да ни посетите?

За дългосрочни резултати, се препоръчват 2 курса на лечение годишно, като единият курс се състои от 15-20 сесии. Посещенията трябва да бъдат чести – 3-4 седмично. При повечето пациенти симптомите изчезват или значително намалят, като ефикасността на лечението се оценя на 75-98%.

ЗАПАЗИ ЧАС БЪРЗО И ЛЕСНО СЕГА!