Алергичен ринит и синузит

Ако се случва детето да киха често; да има сърбеж в носа, очите, ушите, небцето; ако нослето е запушено за по-продължителен период от време; ако забелязвате прозрачен, бистър, воднист носен секрет, често стичащ се под формата на "задна хрема" от носа към гърлото и предизвикващ суха кашлица, вероятно става дума за aлергичен ринит. Ако не се лекува навреме, алергичният ринит в 80% от случаите води до бронхиална астма. Алергичният ринит се причинява от контакта на лигавицата на носа с т.нар дихателни алергени.Причинителите на алергичен ринит могат да бъдат –акарите в домашен прах, домашни животни, полени ,спори на плесени.

При повечето хора, синузит се развива след настинка или грипоподобно заболяване. Тогава лигавицата на синусите се подува, набъбва и пречи на нормалното протичане на слуз. Задържаната слуз запълва синусите, което предизвиква неприятно усещане за натиск и осигурява отлична среда за растеж на инфекцията. Симптомите на синузит вкючват – запушен или течащ нос (ако имате жълто-зелени секрети, най-вероятно има бактериална инфекция), болка в главата, лицето (около синусите), зъбобол, болка в челюстите, висока температура. Възможни са и други симптоми – умора, кашлица, лош дъх, налягане в ушите, загуба на вкус и мирис.

Как помага солната терапия?

Солната терапия е клинично доказан, естесвен, безопасен и полезен метод на лечение за всички възрастови групи. Вдишаните частици сол достигат до всички отвори на околоносните синуси и прочистват каналите за отичане, като освобождават много бързо натрупалата се слуз. Освен това намалява инфекцията като убива бактериите.

Колко често трябва да ни посетите?

Препоръчителни са 2 курса годишно, като един курс се състои от 15-20 сесии, като се препоръчват по 3-4 посещения седмично. Ефикасността на лечението се оценява на 75-98%.

ЗАПАЗИ ЧАС БЪРЗО И ЛЕСНО СЕГА!