Настинка и грип

Грипът и настинката са сродни, но не и еднакви заболявания, най-често срещани през есенно-зимния сезон. И двете представляват респираторни инфекции ,причинени от вируси. Ако „обикновената“ настинка бъде диагностицирана като грип не е проблем, но ако грипът бъде диагностициран като настинка и не се вземат навременни мерки, съществува потенциален риск от развитие на тежки, дори животозастрашаващи усложнения (пневмония).

Някои от симптомите на грипа и настинката са еднакви, но въпреки това двете заболявания могат да бъдат разгрничени. За разлика от грипа, който в началото е внезапно, най-често настинките започват постепенно - 2-3 дни след заразяване с вируса. Първоначалните симптоми са еднакви – кихане, хрема, болки в гърлото, болки в ставите и цялото тяло, температура, кашлица. При настинката температурата не е много висока и най-често не се повишава (поне не значително), при грипа температурата е с тенденция към повишаване 2-3 дни след началото на заболяването. Средствата които се използват за лечението им са по-големи от средствата за лечение на захарен диабет. Тези заболявания са не само широко разпространени, но и скъпоструващи за обществото, затова на тяхната профилактика и лечение се отделя все повече внимание.

Ако възрастните се разболяват от настинка и грип от 2 до 4 пъти годишно при децата положението е друго от 7 до 10 настинки в годината. При децата чест симптом е кашлицата тъй като обилните секрети се стичат назад към гърлото. Поради тази причина децата са изложени на по-голям риск от усложнения, като бронхити и пневмонии.

Как помага солната терапия?

Нашата мисия е да помогнем на децата си и да се съсредоточим върху източника на пробема, а не просто да потиснем симптомите , както обикновено лекарствата правят. Солта убива всички бактерии и микроби във вашата дихателна система. Въз основа на клиничните проучвания, сухият аерозол, който се разпръсква в стаите, намалява възпалението в целия респираторен тракт. Солта има муколитичен ефект – разхлабва слузта и ускорява елиминирането на токсините. Премахва патогенните агенти (полените във въздуха). Укрепва имунната система и възстановява нивото на енергия.

Колко често трябва да ни посетите?

В зависимост от възрастта се препоръчват 1-2 курса годишно, като единият курс се състои от 15-20 сесии.Посещенията трябва да бъдат чести – 3-4 седмично. При повечето пациенти, след проведените курсове, симптомите изчезват или драстично намалят, ефикасността на лечението се оценя на 75-98%.

ЗАПАЗИ ЧАС БЪРЗО И ЛЕСНО СЕГА!