Правила при посещение на солни стаи Salt Care

1. В солната стая се влиза с калцуни, които ще получите на рецепцията.
2. Не се препоръчва използването на силни парфюми и дезодоранти преди ползването на солната стая.
3. Не е позволено консумирането на храни и напитки в солната стая
4. Солната терапия за деца започва на всеки половин час. При посещението се допуска безплатно един придружител.
5. Солната терапия за възрастни започва на всеки кръгъл час.

Препоръки и противопоказания

Имайте предвид, че солните терапии не заместват медицинското лечение и ако имате сериозни оплаквания е необходимо първо да се консултирате с лекар преди посещенията си в стаята. Не се препоръчва да пробвате самолечение при тежки състояния. Въпреки, че солната терапия е 100% естествен метод на лечение и няма странични ефекти, все пак се запознайте в кои случаи е противопоказна:
• Злокачествени образования
• Кръвотечение от всякакъв произход
• Кръвни заболявания в остър стадий
• Отхрачване на кръв
• Психични заболявания от различни степени
• Сърдечно-съдова недостатъчност
• Тежки бъбречни увреждания
• Стомашни и дуоденални язви
• Висока температура
• Тежка хипертония
• Остър етап от респираторни заболявания
• Тежка хронична дихателна недостатъчност
• Активна туберколоза
• Интоксикация
• Кахексия – крайна степен на изтощение на организма, най-често в хода на хронично заболяване
• Вътрешни болести в декомпенсация
• Хронични обструктивни белодробни заболявания

С какво солната терапия е по-добра от конвенционалната медицина?

Ние не отхвърляме конвенционалната медицина, нито пък сме безкритични към алтернативната медицина. Ние вярваме, че ако някакво състояние може да бъде подобрено по естествен начин, то това е най-доброто решение.

Всеки човек избира за себе си и детето си, методът, чрез който да се лекува - експерименталният или научно и клинично доказаният.

Може ли да се постигне същия ефект с ходене на плаж?

Дишането на морски въздух и влиянието на солената морска вода са полезни за организма, но са недостатъчни за постигане на същия ефект. С вдишването на сухия аерозол в нашите солни стаи, ефектът е значителен и в дългосрочен план.

Мократа морска сол достига само до горните дихателни пътища, докато сухият аерозол достига до горните и долните дихателни пътища. Тази сол е отрицателно заредена, следователно съживява ресничките и ускорява движението им ( работата на ресничките е да избутат навън вдишаните частици прах, бактерии, микроби). По този начин организмът много бързо изхвърля (отхрачва слуз или носни секрети) всички чужди за тялото бактерии, причиняващи инфекции.

Колко сесии са препоръчителни?

Броят на сесиите зависи от състоянието на пациента и естеството на неговото заболяване.
При хора със симптоми на грип и настинка, ушни инфекции или други временни респираторни неудобства, се препоръчват от 1 до 8 сесии, които може да бъдат достатъчно ефективни.
За хронични дихателни и дерматологични заболявания, като астма, бронхит, синузит, алергии, псориазис и т.н., е силно препоръчително да се извършат поне 12 до 20 сесии, по 45 минути всяка и то в колкото е възможно най-кратък период от време (важно е да има 48 часа между две процедури).
За отдих, релаксация и облекчаване на стреса, може да се проведат толкова сесии, колкото е необходимо.
Терапията със сол е най-ефективна, когато се провежда поне две сесии седмично. Колкото по-често се провеждат, т.е. колкото по-малко е отстоянието между две процедури, толкова по-бързо се настъпват резултатите и толкова по-трайни са те.
Препоръчително е халотерапия - терапия със сол да се повтаря 1 до 3 пъти годишно, за да се поддържа и затвърди положителния резултат.

Какви са тези "паяжини", които се образуват по стените и танана на солните стаи?

Това не са паяжини (мрежички), които сме забравили да почистим, а напълно естествен процес, който е много добър показател за атмосферата в солната стая. Образуват се тънки струни от солните кристалчета.

Тъй като нашите стаи са изградени изцяло от натурална, висококачествена, пречистена морска сол, се наблюдава технология, касаеща отработените газове, аерозола, температурата и относителната влажност. В халогенератора, от сблъсъка фините солени частици се наелектризират и придобиват електростатичен заряд. 

В естествените пещери, при протичане на този процес, се наблюдава растеж на различни видове образувания, сталактити, сталагмити.

В изкуствено създадените помещения, каквито са солните стаи, този процес се извършва чрез образуването на тънки нишки от сол, които се придържат към стените на стаята и започват да растат. Това е много ценен фактор за оздравителните процеси и потвърждение за правилното функциониране на солната стая

ЗАПАЗИ ЧАС БЪРЗО И ЛЕСНО СЕГА!